Defekt mikrovågshuvud vid ny installation.

I går installerade jag Canal digital på ett ställe där det förutom regnandet var ett gränsfall att träden skymde, så jag hade lite problem att få in bra signal på 12,418 GHz vertikalt.
På kvällen när jag satt på kontoret och kollade dataloggar såg jag att det bara är den frekvensen som utmärkte sig som speciellt dålig. Så jag började undra om det var ett tillfälligt sändarfel på 12.418 GHz eller om mikrovågshuvudet var defekt?

Så i dag var jag tvungen att åka tillbaka till kunden för att få klarhet i vad som var fel. Väl där kopplade jag in instrumentet och såg att det fortfarande var låg signalkvalité på 12,418 GHz, så jag bytte mikrovågshuvud och såg att det genast blev bättre.
Jag flyttade även över plastskyddet som en Viasatmontör hade sålt till kunden.

JAAA 14,2 dB i MER-värde 🙂

Det defekta mikrovågshuvudet var det bara att kassera.

Sen gjorde jag en ny datalogg som visar normala värden på rubbet 🙂

Så trots att kunden aldrig hade märkt något fel är han nu extra nöjd 🙂

Canal digital # 806426

Kommentarer inaktiverade.