En installation som jag gjorde för ca. 30 år sedan.

Idag stannade jag till vid ett hus för att kolla in en parabolanläggning som jag monterade för ca. 30 år sedan. Jag ringde på och barnbarnet till den som köpte “Astrapaketet” öppnade dörren. Hon berättade att hon var där när jag installerade, men på den tiden sprang hon mest runt och lekte. Sen minns hon att farfar kollade på Screensport men att hon mest kollade in de tyska barnprogrammen på RTL och Sat 1. Hon berättade även att hennes farfar har sagt att det var en stor affär, att på den tiden lägga ut flera tusen på en parabol.

På lite närmare håll ser det ut som att det mesta är OK, förutom att kantlisten som ska vara runt parabolen har släppt.Tyvärr mätte jag inte signalen, men jag skulle inte bli förvånad om det gamla “Blue-Cap” mikrovågshuvudet fortfarande levererar signal. T.o.m. vulktapen som jag monterade runt F-kontakten sitter kvar.

Den gamla Sakura-SR800RS satellitmottagaren har hon sett någonstans i källaren och den ska jag få senare, så räkna med att jag uppdaterar inlägget med ett kort på den också, men just nu få ni hålla tillgodo med bilden av en gammal broschyr.

Skapligt kvalitetsjobb som håller i 30 år, eller hur?

Kommentarer inaktiverade.