HTTPS = mer säkerhet

Uppdatering 2017-02-21

Äntligen har jag lyckats få SSL-certifikatet att funka för att göra den här webbsidan “säker”, eller httpS för den som inte vet 🙂

Säker anslutning

Dina uppgifter (till exempel lösenord eller kreditkortsnummer) är privata när de skickas till den här webbplatsen.

Nu när detta är klart så känner jag mig tillräckligt säker att begära in känsliga uppgifter som t.ex. personnummer vid beställning av Canal digital-abonnemang.


Uppdatering 2017-02-20

Det här med https är inte bara. Det är mycket som ska ändras och det får inte finnas nånting på webbsidan som inte har ett giltigt SSL certifikat. Det är bl.a. därför jag ändrade så att TV guiden numera kommer från https://www.tv.nu  Men det finns fler saker att åtgärda innan “hänglåset” stängs, men nu är det i alla fall på gång.


Jag har redan tidigare ett antivirusprogram aktiverat på den här webbsidan, eftersom jag inte vill riskera att sprida något skadligt till er besökare. Men nu har jag även aktiverat SSL på sidan vilket kommer att synas som https i adressfältet.

“SSL ökar säkerheten på din webbplats genom att kryptera överföringen av data mellan webbplatsen och dess besökare. SSL håller på att bli ett krav för fler och fler tjänster online. Många användare uppskattar att webbplatsen är skyddad med SSL, vilket indikeras av “https” i webbläsarens adressfält. Vi rekommenderar att du använder SSL om du har en webblats som lagrar konfidentiell information. Till exempel sidor där kunder lämnar sin kontaktinformation.”

Jag hoppas verkligen att den här modifieringen inte ställer till problem för alla besökare, som t.ex. fel i favoritlistor eller bokmärken etc.

Kommentarer inaktiverade.