Åtgärd av Canal digital anläggning.

I dag fixade jag signalen från en Canal digital parabol som enligt kunden var installerad av en Canal digital-montör i juni 2015. Jag hade svårt att tro det, för det är bland det värsta jag har sett, men kunden vidhöll att han inte hade monterat det själv. Maströret var långtifrån att sitta i lod …. och kunden har dessutom betalat extra för rör och väggfäste. Men nu höll det dessutom inte så länge för snön hade flyttat parabolen som var monterad bara 5 cm. från taket. Sen var kablarna för korta trots att de var skarvade och sen det klassiska …. EJ nerdraget regnskydd på LNB’t + att skruven som håller LNB’t i rätt polarisationsinställning saknades …. 🙁

Kabelskarvarna var “tätade” med eltejp! Det finns inget sämre, för då blir fukten kvar inuti. Då är det faktiskt bättre med helt otätade skarvar.

Panelen ska bytas på huset, så därför lämnade jag några meter extra kabel så att den räcker till att parabolen flyttas några meter till en mera estetiskt placering.

Kunden ska såga ner träden, senast till våren, dvs. innan löven slår ut. Men i dag hittade jag en lucka så att det blev det bra signal.

100% signal på alla 4 staplar i HD-PVR boxen. Så hög signal hade de aldrig sett, inte ens när den var nymonterad, sa mannen och frun.

Kommentarer inaktiverade.