Alséns Hotell.

Jag fick en felanmälan att bilden pixlade sig på TV4 och TV6, men bara ibland. Otroligt svårt att hitta när det inte var fel hela tiden.

I centralen till Alséns hotell kopplade jag in antenninstrumentet för att börja felsökningen.
Signalfel trodde jag, men icke. Signalen in från UHF-antennen gav helt perfekt signal till MUX 1 – 6.

Det finns Ikusi TGT-100 och MTI-900 i centralen som gör det möjligt att skapa och modifiera egna Muxar som distribueras som marksända kanaler för att sedan tas emot med helt vanliga digital-TV mottagare i TV-apparaterna.

Vad Muxarna innehåller kan jag se med instrumentet. LCN: displays the logical channel number” Enheterna är alltså fullt programmerbara så att man själv kan bestämma var kanalerna ska hamna vid en kanalsökning. Praktiskt, då slipper man sortera kanaler i hotellets alla TV-apparater.

Helt perfekta Simpsons eller hur?

Före LTE-filtret förekom det lite störningar från 4G sändare i närheten.

Jag gick även upp på taket och mätte signalen direkt från antennen. Som förväntat helt perfekt och inga störande inkommande signaler.


Det var otroligt svårt att hitta felet när det bara syntes på hotellets TV-apparater ibland men aldrig i instrumentet.


Men tillslut bytte jag enheter och programmerade in TV4 och TV6 i enheten som hade SVT kanalerna och vise versa. Sen tog det inte många minuter innan jag såg felet på SVT-kanalerna. Felet funnet, det var alltså en Ikusi TGT-100 enhet som var defekt. Så det var bara att beställa en ny enhet från Hemsat och montera & programmera. 🙂


Kommentarer inaktiverade.