Vad händer med Discoverykanalerna?

Discovery Networks har idag gått ut med information om att de är beredda att låta Canal Digitals kunder förlora deras kanaler. Beslutet skulle innebära att Canal Digital inte får sända Kanal 5 och Discovery Networks övriga kanaler.

Bakgrunden är att Canal Digital inte accepterat Discovery Networks krav som innebär att bolagens TV-kunder skulle drabbas av stora prishöjningar.

Canal Digital har bett om en förlängning av avtalet vilket skulle innebära att Discovery Networks kanaler kan fortsätta sändas en period efter den första februari. Något som Discovery Networks har nekat till.

– Jag beklagar att Discovery är beredda att låta våra kunder förlora tv-kanalerna. Vi vet att Discovery vill höja priset avsevärt, men att ta bort sina kanaler för våra kunder är helt fel väg att gå. Vi uppmanar Discovery att se situationen utifrån kundernas perspektiv och istället möta oss vid förhandlingsbordet för att undvika att våra kunder drabbas av några konsekvenser, säger John Nordin vd på Canal Digital Sverige.


Det var samma problem för nästan ett år sedan men då gällde det Telia.
Läs mer här >>> Flera TV-kanaler i Telias utbud kan släckas ner.
…… och här >>>  Kanaler borta ur Telias utbud.


Vad händer om parterna inte kommer överens?

Om en överenskommelse inte nås innan den 1 februari kommer samtliga av Discoverys tolv kanaler att släckas för Canal Digitals kunder. Förhandlingarna kommer dock fortgå och vi jobbar intensivt för att ett eventuellt avbrott ska blir så kortvarigt som möjligt.

Kommer Canal Digital att släcka Discoverys kanaler?

Canal Digital har inte valt att släcka några kanaler. Vi förhandlar just nu om ett nytt avtal med Discovery, och informationen om en eventuell kanalsläckning är ett sätt att pressa oss på att gå med på deras nya krav.


Aktuell information

Uppdaterat: Torsdag 28/1 kl 19:00

Under kvällen har Discovery valt att lägga ut information på sina tv-kanaler och facebooksidor, bland annat på Kanal 5:s, där de varnar för kanalsläckning. Vi förstår att det skapar många frågor hos er kunder och även viss oro. Vi kommer vara så öppna vi kan med information till er kunder och rapportera när vi har något nytt.

Vi vill att ni ska veta att vi har bett om att förlänga avtalet för att undvika att ni kunder drabbas – vilket Discovery inte har gått med på. Det är ingen tvekan om att de ser till egna intressen och inte till er kunder och tv-tittares bästa.

Vi förhandlar fortsatt för att dina tv-kanaler från Discovery inte ska släckas eller kraftigt prishöjas. Sedan Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11 m.fl. blev uppköpta av det amerikanska bolaget Discovery Networks har de kommit med nya krav som kraftigt skulle höja priserna för dig som kund. Vi förhandlar å dina vägnar för att in i det sista undvika det.

Kommentarer inaktiverade.