Boxer ärende 28774

Enligt felanmälan till Boxer så saknade kunden de TV-kanaler som sänder från MUX7 på VHF området och jag såg varför när jag kom dit. Den undre antennen var helt krossad. Den blev det av snön för några år sedan berättade kunden.

Bort med de gamla antennerna och dit med en Logperiodisk antenn.

Penna och papper i snöyran är inte så lätt, då är det betydligt lättare att göra en skärmdump på signalvärdena 🙂

Väl inomhus gjorde jag en datalogg och konstaterade att MUX6 som sänder på den högsta frekvensen hade dämpats med 8,8 dB dBμV vilket inte alls är onormalt när signalen har färdats genom kablar, fördelare och antennuttag. Det blev godkända signalvärden, men de är dock på den undre gränsen, en antennförstärkare på vinden skulle göra susen, men värdena är som sagt godkända och det är långt kvar ner till pixelnivån.

Kommentarer inaktiverade.