Det gäller att se till att stegen inte glider.

Först hade jag tänkt att montera ett skorstensfäste, men när jag kom dit var det snorhalt på taket, så det fick jag glömma. Att rigga upp stegen på en isig altan var inte heller lätt, men det gick tillslut.

Det krävdes en hel del prylar för att inte stegen skulle glida.

En teleskopstege kan man även justera till rätt längd, vilket är mycket bra när man vill använda den som glidskydd. Här var jag dock tvungen att lägga ytterligare en stege emellan, så att teleskopstegen inte skulle glida under altanräcket.

Efter allt strul blev det i alla fall ett bra resultat och det är ju huvudsaken.

20151217-cd-698797-td64
Det blev bra signal till Canal Digital HD PVR 5720 SX satellitmottagaren med en inbyggd 500 GB hårddisk.
20151217-cd-698797-datalogg
Canal Digital – basinstallation – 698797

Kommentarer inaktiverade.