Canal digital “bomkörning”

Canal digital installation # 697548

En säljare från Canal digital ringde till kunden som ser TV via Boxer med ett antennsystem som jag installerade för  7 – 8 år sedan. Kunden mindes mycket väl att det var mycket omständligt att installera, att jag fick bygga en speciallösning med stegar mm, för att komma upp på taket på grannens hus. Sen drog jag kablar via vinden osv. ….. det var MYCKET arbete och det tog LÅNG tid. Att det överhuvudtaget blev Boxer då, var att det pga. skymmande träd inte gick att ha parabol.

Men säljaren matade på ….. – Det är jättebilligt och allt ingår, sa han.
– Men det krävs nog en skylift för att komma upp på grannens isiga tak, sa kunden.
– Inga problem, en sådan fixar installatören. – Det är fri installation och ALLT ingår!

Så kunden tackade ja och jag fick en arbetsorder. Men det går fortfarande inte att ha parabol på det låga huset pga. skymmande skog i söderläget. Dessutom är det stor risk för snöras! Satelliterna är i kamerariktningen rakt bakom det stora trädet. 🙁
144917474904832600_resized-1045148
Grannhuset är högre och på skorstenen sitter Boxer-antennen som jag har monterat för länge sen. De har sågat ner några träd sen sist, för nu går det faktisk att få fri sikt till satelliterna där, så det blir bra om det inte vore så svårt att komma upp dit. (…. och NEJ, det finns ingen takstege, eller taklucka)
144917475068558500_resized-4906018
Men för att ta sig upp dit nu krävs det en skylift som kostar 1500:- att hyra. Så hela installationsjobbet med en jobbig kabeldragning + att hämta och lämna skyliften tar nog en hel dags arbete i anspråk samt att servicebilen får rulla 6 – 7 mil. Allt detta tyckte säljaren att jag ska göra för 1080 kronor + moms!

Kommentarer inaktiverade.