Canal Digital installation # 676941

Den här kunden tröttnade på de ideliga signalfelen på Viasat och beställde Canal Digital istället. Husets förra ägare lämnade parabolen så det var bara att kontrollmäta och ansluta den nya digitalboxen.

Jag kollade runt lite för att se varför det var så dålig signal till Viasats satellitmottagare. Installatören från Viasat hade monterat ett mikrovågshuvud på den befintliga Nokia-parabolen för att få signal från Sirius satelliterna.

Sen hade han kastat kabeln över taket och vidare in genom väggen.


Som vanligt hade inte installatören fixat något vattenskydd vid F-kontakten på mikrovågshuvudet med resultatet att det rann vatten genom koaxialkabeln som läckte ut genom F-kontakten i vardagsrummet! Jag har sett och bytt ut massor av fuktskadade kablar så jag trodde att jag hade sett det mesta, men detta tar nog priset ändå. En liten vattenpöl på golvet!! Visst är det bara för mycket?

Jag behöver väl inte nämna att det var signalfel?

Kommentarer inaktiverade.