Kanal Global upphör

Från och med 15 februari upphör Kanal Global med sina sändningar hos alla TV-leverantörer.
142392103444278800_resized-7365687

Kanal Global meddelar härmed att per den 15 februari 2015 avslutas de linjära sändningarna via satellit och via marknätet.


Kära och trogna Kanal Global-vänner!

Med stor sorg måste vi tyvärr meddela att Kanal Global kommer att upphöra med sina TV-sändningar. Vår sista sändningsdag blir 15:e februari. Det är tufft och tungt för alla oss på Kanal Global att efter åratal av hårt arbete bli tvungna att lägga ner våra linjära Tv-sändningar. Kanalen fick tyvärr inte ihop ekonomin för 2015. Vår förhoppning är att inom snar framtid komma igång som webb-kanal. Den här kanalen bildades 2001. Vi var bland dem första kanalerna som började sända i det digitala marknätet. Då under namnet DTU7, senare Canal7 och till slut Kanal Global. Det finns mycket som ni inte känner eller som ni kanske undrar över, som t.ex. vilka är personerna bakom Kanal Global? Varför skapades den här tv-kanalen? Vad innebär det att driva en professionell rikstäckande Tv-kanal med ett annorlunda programutbud i Sverige när inga resurser finns? Varför lyckades inte Kanal Global – trots alla sina försök- få fler annonsörer och sponsorer att intressera sig för målgruppen som följde kanalens utbud? Eller som många av er genom åren undrade varför vissa kanaldistributörer som Telia eller Tele2 aldrig tog in Kanal Global i sina kanalpaket eller varför Kanal Global inte fick en bättre placering hos Comhem?

Vi ska göra vårt bästa att i ett program besvara de här frågorna och för första gången lätta på våra hjärtan för er. Det är viktigt för oss att NI vet orsakerna. Finns det något mer som ni skulle vilja att vi ska svara på är ni hjärtligt välkomna att skicka era frågor till oss. I vårt sista tv-sända program får ni höra om de fantastiska människorna som trodde på vår vision och stod vid vår sida. Ni ska också få höra lite om livet bakom kulisserna för den här lilla svenska tv-kanalen. Vi kommer att meddela er närmare om sändningsdatumet.

Vi älskar er och tackar er för alla våra fina år med er. Det var ni som gav oss mod och energi att kämpa mot alla odds i så många år.

Med varma hälsningar

Kanal Global


Kommentarer inaktiverade.