Boxer ärende 10315

Jag visste av erfarenhet att det är mycket svåra signalförhållanden på platsen, men jag körde dit och mätte signalen från kundens stora Triax UHF-antenn samt några olika testantenner. Efter mycket arbete lyckades jag i alla fall hitta ett läge där kundens antenn med nöd & näppe gav godkänd signal på UHF-bandet. Så nu var det “bara” att komplettera med en VHF-antenn, montera en antennförstärkare och byta koaxialkabel, men pga. att kostnaden skulle bli ganska hög var jag tvungen att få godkänt av Boxer först.

Några veckor senare, när jag hade klartecken från Boxer, besökte jag kunden igen för att åtgärda och komplettera antennanläggningen med en VHF-antenn. Jag började med att återigen koppla in instrumentet till kundens befintliga antenn, men den här gången var signalen usel. Så usel att jag misstänkte ett fel, så jag plockade ner maströr med antenn, kontrollerade antenndosan, bytte koaxialkabel, skruvade upp alltihopa igen och kopplade in instrumentet. Signalen blev nu något bättre, men inte alls godkänd. Faktiskt så långt ifrån att det bara var att lägga ner projektet. Det är ett hopplöst fall – återstår en parabol för störningsfri bild. ….. suck …. där gick det många timmar till ingen nytta …. eller “ingen nytta” var väl att ta i, nyttan är att jag lärde mig ytterligare något. Jag fick bekräftat att signalen kan sjunka mer än beräknat vid dåligt väder.
142264775693997700_resized-5298836

Kommentarer inaktiverade.