Ny mjukvara till Canal digitals ADB-boxar

Ny mjukvara finns nu till Canal digitals ADB-boxar.

Vad som ingår i den nya mjukvaran:

1. DiSEqC styrning för Europa-parabol. (OBS! endast för TNR 2850 ST, den lilla vita boxen)

Boxen har en standard frekvenslista i minnet som den scannar av satelliterna mot.
Tips: Gör först en standardinstallation, gör därefter den kompletterande sökningen på flera satelliter för att använda den senaste uppdaterade kanallistan.

140845301710288300_resized-4940760

I kanallistan kan det förekomma kanalplatser med konstiga tecken, ord och ibland tomma rader, det är enligt kanalens/operatörens egna benämning av kanalen och har inte med boxen att göra. (det är endast de fria kanalerna som boxen söker ner)

2. Automatisk igenkänning av LNB typ – Single cable eller Universal. (Båda boxarna)

3. Fix, svart bild när man anslutit både SCART och HDMI. (Båda boxarna)

4. Fix, Hanterar nu allt krypterat material på SVT Play. (Båda boxarna)

5. Hanterar nu ”Follow me” på båda boxarna när en externt hårddisk är ansluten till den vita boxen. (Båda boxarna) Follow me innebär att kunder kan koppla sina boxar till sitt hemmanätverk och komma åt sina inspelningar alternativt fortsätta titta på programmet på den andra boxen.

6. Hanterar nu allt krypterat material på SVT Play. (Båda boxarna)

7. Hanterar nu ”Fjärrinspelning” när den vita boxen har en extern hårddisk ansluten. (Endast TNR 2850 ST, den lilla vita) Fjärrinspelning innebär att det går att ansluta sig till boxen via dator eller iPhone (via Canal Digital appen) och be den spela in program.

6 Kommentarer

 1. CD HD2850-st.

  Kan man “låsa” upp denna mottagare med någon mjukvara så att man kan se kanaler från andra satelliter?

  // Johan

  • Vad jag vet så funkar det bara med den vita boxen.

   • Det är den vita jag har (HD2850-st).
    Hur gör man?

    // Johan

    • Först måste det monteras och justeras en parabol till den önskade satelliten. Sen kopplas signal från Canal digitals LNBs universalutgång ihop med extraparabolen med en DiSEqC-switch. Därefter programmerar du satellitmottagaren via mottagarens menysida som du ser på bilden ovan.

     Ett annat enklare sätt är att du ringer mig på 070-6308000 så fixar jag rubbet 🙂

 2. Christopher W.Pike

  Hej

  Detta verkar vara det ända stället på Google som tar upp detta med flera LNB till denna box. Jag har min box “sammankopplad” med en Miraclebox som Canal Digital boxen får sin signal från MEN får bara signal på Thor och inget annat. På Miracleboxen har jag ALLA 15 lnb(ja jag vet att ADB boxen är begränsad till 4 lnb) men på ADB boxen ingen signal alls? Är vissa boxar spärrade?

  • Vad menar du ”sammankopplad” med en Miraclebox? De kan inte sammankopplas, varje satellitmottagare måste kopplas direkt till mikrovågshuvudena med en egen 4-vägs DiSEqC-switch.

Kommentarer är stängda