Telge Bostäder inför parabolförbud.

Telge Bostäder inför totalförbud för paraboler i nyproduktionen, skriver tidningen Hem & Hyra. P-G Nyström, jurist på Hyresgästföreningen är tveksam till om det är lagligt.

Parabolförbudet börjar användas i sommar när de första hyresgästerna flyttar in i kvarteret Lampan i Södertälje. De som flyttar in får skriva på ett avtal som innebär att de går med på att inte sätta upp en parabol. Motivet till förbudet är att väggkonstruktionen är sådan att den skadas om man borrar i den, säger Janette Jardefalk, bolagets fastighetschef. Även de som söker en lägenhet i bolagets befintliga bestånd måste skriva på ett parabolavtal samtidigt med hyreskontraktet som säger att man måste söka tillstånd för att få sätta upp en parabol.

Självklart är de rädda för åverkan på fastigheterna vid bristfälliga monteringar. Nu är det inte denna fastighet som artikeln handlar om, men bilderna illustrerar ett typexempel på hur det ofta ser ut.
20130814-pizzeria-storvik-03
Det är även en säkerhetsrisk och många paraboler på hyreshus är slarvigt monterade med tejp, tvättlinor och diverse snören. Det värsta jag har sett var en parabol som de hade skruvat fast på en fasttejpad tapetrulle. Den VÄGRADE jag att justera!

Kommentarer inaktiverade.