Boxer, ärende nr. 250

Boxer har börjat med något nytt. Via något som heter Installatörsportalen får vi godkända installatörer uppdrag hos kunder som har signalproblem.

I telefonen sa kunden att TV’n på övervåningen fungerade bra, men att TV’n i vardagsrummet hade signalproblem. Det ska väl inte vara så svårt att fixa trodde jag, men när jag kom dit så hittade jag massor av fel.
20140319-boxer-250-befintlig-antenn
Inte ens en mätning direkt från antennen gav godkända värden. Enligt kunden var antennen från Clas Ohlson max 5 år gammal, men trots detta var det rost i kopplingsdosan. Dessutom var signalen knepigt deformerad, så den var bortom all räddning. Man får ju vad man betalar för – kvalité kostar.
20140319-boxer-250-gammal-antenn

Jag fortsatte felsökningen och hittade det ena felet efter det andra. Här är en fördelare som en så kallad installatör hade satt dit. I och för sig var det många år sedan, men visst är det oseriöst att sätta klammerna genom kabeln? Det är dessutom inte tillåtet att montera koaxialkablar med såna klammer, men det struntar vissa i då installationen bara ska gå fort.
20140319-boxer-250-splitter
Efter montering av en ny Televes gitterantenn, flytt av förstärkare till bättre plats och ny kabeldragning blev signalen perfekt och det slutade att snöa på TV’n. Men det började snöa ute istället ?
20140319-boxer-250-ny-antenn

2 Kommentarer

  1. Bosse AT-gubben

    Haha. Snö i massor här nere men inte i TV;n tack och lov. Läser med glädje dina små anekdoter och trassel med kablar och antenner. I morgon blir det en sväng med snöslungan och efter det en stilla bön om värme och snöbrist. Lev väl!

  2. Hej Magnus,
    Snyggt dokumenterat och bra gjort med installationen.

    Säg till om du vill ha några tips på innehållet i TVn ;0)

    MvhAndreas

Kommentarer är stängda