Viasat, bomkörningar.

  • Bomkörningar pga. att det inte går att få någon fri satellitsikt eller att kunderna backade för att det skulle bli för krångligt eller dyrt.
  • Bilderna är sorterade i datumordning med de nyaste längst upp.
  • Bilderna är tagna i satellitriktningen så att ni kan bilda er en uppfattning om läget. Om någon bild är tagen i en annan kompassriktning anger jag det i texten.

20170602 – Viasat – bom – 82489094

Här var husets södersida skymd av de höga träden, så den enda möjligheten att få signal skulle vara att montera ett väggfäste och maströr på husets norra gavel. Men en sån montering på det höga 2-våningshuset kostar en hel del extra, vilket kunden inte ville då de kan få TV via fibern.


20170405 – Viasat – bom – 82489085

Här var det massor av träd som skymde satellitsikten på HELA tomten. Det fanns inte ens den minsta lilla öppning någonstans. Satelliten är bakom den röda stjärnan.


20170403 – Viasat – bom – 82489093

Här var det en mycket smal öppning mellan träden så för att vara helt säker var jag kunde montera skruvade jag ihop parabolen och kollade satellitsikten med antenninstrumentet. Det visade sig att parabolen måste sitta mitt på gaveln, men där är det en trappa, en entrédörr, ett tak och ett fönster på övervåningen. Så det enda stället där det var praktiskt möjligt att montera har jag markerat med en vit stjärna. För att nå så högt krävdes ett återbesök med en 8 meter lång stege, alternativt en skylift. Detta skulle dock betyda extra kostnader samt att kunden tyckte att det skulle bli fult med en parabol längst upp på husgaveln, så installationen avbokades. …. och NEJ, det hade inte fungerat att montera parabolen på skorstenen heller för där skymmer trädet.

Kommentarer inaktiverade.