Montering av Canal Digital efter 37 långa dagar.

När marknätet uppgraderades den 5 oktober upptäckte kunden att deras TV inte klarade MPEG4, så dagen efter besökte de Elgiganten i Valbo. Där blev de erbjudna 2000 kronor i rabatt på en ny TV om de tecknade ett abonnemang hos Allente samt lovade att en installatör skulle kontakta dem inom 24 timmar.

Men när det inte hade hänt något på en vecka besökte de Elgiganten igen för att fråga vad som blev fel. Elgiganten kontaktade då Allente som sa att monteringen skulle utföras av ParAntService.

Jag tycker att det är dåligt gjort av Allente att ge uppdraget till en firma som håller till i Bergshamra söder om Norrtälje, som har 215 km resa samt 2,5 timmar restid till kunden. OK, de kanske gör fler installationer åt samma håll under dagen, men att få ekonomin att gå ihop, med ersättningen från Allente, när det är över 40 mils resa på en dag är ganska omöjligt. Om det sen blir något mindre fel, ska de då sitta och köra över 40 mil för att trycka på en knapp?

När det hade gått ytterligare tid utan att parabolen var monterad kontaktade kunden Allente igen, som sa att ärendet var flyttat till en avdelning som hanterar problem.

Men inget hände ändå. 🙁  Så när det hade gått 5 veckor kontaktade kunden mig och undrade om jag kunde installera.
– Javisst, men någon arbetsorder lär jag ju inte få eftersom Allente kastade ut mig när jag skrev på webbsidan att det har varit i stort sett samma ersättning i 16 år, sa jag
– Jag betalar vad det kostar sen får jag väl försöka få nån ersättning från Allente, sa kunden.

Så idag körde jag hela 9,4 km till kunden. 🙂 När jag kom dit berättade kunden att han hade försökt att hitta signal med en mindre Viasat-parabol men det lyckades inte. Jag kollade signalen med Viasat-parabolen men den gav inte godkänd signalkvalitet, så jag monterade en TD64-parabol istället.

Kunden hyr huset och får inte göra hål för kabeln genom väggen så därför hade han köpt en platt kabel för fönstergenomföring. För att kunna se om signalen försämrades på väg in genom den platta kabelbiten gjorde jag en dokumentation av signalen ute vid parabolen.
Några bilder på den platta kabeln som förstör signalen ibland.


En ny koll inne vid TV’n visade att signalen fortfarande var helt OK.

Så efter 37 långa dagar kan de äntligen se på TV-kanalerna från Allente, vilket är ungefär en månad senare än normalt.

Men tyvärr är nog detta något Allentes kunder får leva med eftersom ledningen hos Allente tror att de kan spara pengar genom att kasta ut kompetenta antenntekniker. Men om de istället kunde inse värdet i kunniga antenntekniker, samt att det numera är brist på antenntekniker, skulle de göra allt för att behålla dem och därmed få nöjda kunder.


Edit 20211209.

Idag, torsdagen den 9 december, alltså 9 veckor efter att kunden tecknade abonnemanget har en montör lämnat en OnePlace-mottagare, en parabol och ett mikrovågshuvud på kundens trappa. Det är mycket dålig service av montören som alltså menade att kunden skulle installera allt själv. Helt otroligt egentligen, men Allente anser väl att det är bra med en montör som jobbar “billigt”

Kunderna däremot vill inte bara ha det “billigt”. De har tecknat ett abonnemang hos Canal Digital, Viasat eller numera Allente för att få bäst bild och bra service.

Om man ska döma efter betyget hos Trustpilot så är det riktigt uselt och faktiskt helt otroligt att Canal Digital har lyckats sänka ett toppbetyg till botten på bara ett år. Så vid närmare eftertanke är det nog lika bra att jag inte gör uppdrag åt dem längre, för risken är då att Allentes dåliga rykte smittar av på mig och mitt företag.

Kommentarer inaktiverade.