Ytterligare ett ärende som ingen ville ta åt sig.

Ytterligare ett ärende som ingen ville ta åt sig eftersom Boxer betalar för dåligt.

Den 26 april accepterade jag tyvärr uppdraget trots att det inte var reserverat för mig och utan reservation betalar inte Boxer extra för lång resa. Dessutom kan det hända att det inte går att erhålla godkänd signal, så då är ersättningen för en inspektion endast 500 kronor. Så jag kände mig tvingad att avvisa ärendet, eftersom jag i värsta fall kunde få köra 134 kilometer fram och tillbaka till kunden, med 2-3 timmar arbete & restid för endast 500 kronor.

Efter att jag hade avvisat ärendet var det fortfarande ingen annan som ville fixa det, så jag började tycka lite synd om kunden som var drabbad av en operatörs ovilja att lösa problemet. Så i lördags tänkte jag att det var lika bra att ringa upp kunden lägga korten på bordet, dvs. att berätta exakt hur det ligger till med ersättningen.

– Om jag inte har något annat uppdrag i området, så att jag får köra 134 kilometer och lägga ner 2-3 timmar på restid & felsökning, så kan det i värsta fall kosta dig 2000 kronor för att få reda på att det inte går att ha ett Boxer-abonnemang. Men det kan ju även hända att det går att fixa antennproblemet och då betalar Boxer maximalt 2500 kronor för det. Men hursomhelst så kommer det att kosta pengar om jag kommer hem till er, sa jag.

– Tack för att du är så ärlig och berättar hur det ligger till, så om du vill hjälpa oss är du välkommen, sa kunden.

När jag kom till kunden såg jag att antennen inte var riktad mot TV-masten i Gävle, så då är det nog helt kört tänkte jag. Men det skulle visa sig att röret och antennen satt löst så den hade vridit sig lite.

En koll inne visade riktigt usel signal. Instrumentet klarade inte ens av att synka in på Mux 1.

17,1 dB i MER-värde på Mux 3 var det bästa anläggningen presterade. Uselt är bara förnamnet.

När jag klättrade upp på taket för att göra en testmätning med en logperiodisk antenn såg jag att det fanns hopp om godkänd signal, så jag skruvade ner den gamla antennen.

Sen var det bara att skruva åt röret, montera & justera den nya antennen.

Uppe på taket tog jag en skärmdump av signalen så att jag kunde visa kunden hur några perfekta Simpsons ska se ut. 🙂

En datalogg för att se om jag kunde koppla in mig på kundens befintliga system. hmmm … 51,7 dB på Mux 6 är lite gränsfall, sa jag, men jag testar.

Där ser man, jag klarade Mux 6 med nöd och näppe. Det ska vara minst 45 dB så 45,2 dB är helt OK. 🙂

I gillestugan blev det något lägre. Men det var ändå helt OK eftersom det inte är nödvändigt med HD-kanalerna där, tyckte kunden. Det är ju ändå 6,6 dB i marginal sa jag, så det blir garanterat inga störningar där heller.

En sista koll på Mux 6 i gillestugan visade ändå 25 dB i MER-värde, vilket är helt godkänt.

Så nu har Boxer ännu en nöjd kund. OK att det kommer att kosta lite extra för kunden, men att Boxer står för 2500 kronor + moms är väl inte fy skam det heller? Ser man det så här så betalar Boxer inte alls så dåligt, eller hur?


Edit:
Hela installationen inklusive material, arbete, restid, och resa kostade totalt 5970:- men eftersom Boxer betalar 3125:- direkt till mitt företag så återstår det 2845:- för kunden. Det är väl schysst gjort av Boxer, eller hur?

Boxer ärende – 32323

Kommentarer inaktiverade.