Åtgärd av defekta antennuttag.

Hälsinge Kulturfastigheters fastighetsskötare ringde och berättade att en hyresgäst var utan signal till TV’n, så han hade provisoriskt dragit en kabel från lägenheten under.
– Kolla uttaget i lägenheten där signalen kommer ifrån för där är det säkert avbrott, sa jag.
Men han lyckades inte så jag fick uppdraget att köra dit för att fixa problemet.

På vägen till Ljusne stannade jag för att ta en snabbkoll på Ljusnan.

Efter 99 km som tog cirka en timma att köra var jag framme. Men tyvärr finns det ingen antenntekniker på närmare håll eftersom många redan har gått i pension medan andra har lagt av p.g.a. dålig lönsamhet. Sen finns det i stort sett inga ungdomar som varken vill eller kan ta över efter oss gamlingar, så jag undrar hur framtiden ska bli?

Antennerna satt kvar som jag såg dem sist.

Antennen näst längst upp är den som levererar signal ut på nätet.

Jag gick in i ingång 12B och vidare in i lägenhet nummer 1102 för att börja felsökningen. Det fanns ingen signal men för att utesluta att det var fel på antennuttaget skruvade jag bort det och kollade direkt på kabeln, men det var tji signal. Den inkommande kabeln såg i alla fall ut att komma uppifrån.

Jag gick upp till vinden och kollade den inkommande signalen i en fördelare som såg bra ut.

Det visade sig att antennuttaget i lägenhet 1201 var krossat av en säng, så efter att jag hade monterat ett nytt blev det bra signal där.

Jag gick ner i lägenhet 1102 och skruvade dit antennuttaget, sen gjorde jag en dokumentation av signalen.


Men när jag ändå var på plats undrade fastighetsskötaren om jag kunde kolla 2 andra lägenheter där uttagen hade lossnat från väggen.

I lägenhet 1001 i ingång 15B monterade jag det lösa antennuttaget med nya plugg och skruv, sen gjorde jag en koll av signalkvaliteten.

I nästa lägenhet var uttaget dåligt, så jag monterade en ny ram, ett nytt Televes M13 uttag och ett nytt lock. Sen gjorde jag även här en koll av signalkvaliteten.

Kommentarer inaktiverade.