Åtgärd av Sat-CR-konflikt.

Den här kunden hade problem med att få 4 st. vita boxar att fungera samtidigt. Han fick ett nytt mikrovågshuvud av Canal Digital, eller numera Allente, som han hade bytt själv, men det funkade ändå inte så han kontaktade mig.

När jag kom dit såg jag med blotta ögat att polarisationen var felinställd.

En koll av signalen innan jag rörde något.

Jag justerade ….

En ny mätning som visade bra signalkvalitet.

I vardagsrummet ställde jag in antenninstrumentet på UB01 och mätte signalen, sen kollade jag att UB01 var inställt i den vita boxen.

I biorummet ställde jag in antenninstrumentet på UB05, mätte signalen och programmerade in UB05 i satellitmottagaren. Längst till höger på spektrumet såg jag även att UB02 var aktiverad.

Det blev bra signal i biorummet.

Sen kollade jag signalen från UB02 i sovrummet.

Gästrummet hade ganska kort kabel så jag valde UB03 som ligger ända uppe på 1680 MHz.

Nu blev det bra även i gästrummet.

Det är alltså mycket viktigt att inte använda samma Sat-CR-användarband i olika satellitmottagare som är kopplade till samma mikrovågshuvud för då blir det konflikt. Om du vill veta mer om de olika frekvensbanden och dess frekvenser kan du läsa här.

Kommentarer inaktiverade.