Felsökning av Canal Digital anläggning.

Den här kunden hade 2 st. satellitmottagare – en Smartbox i vardagsrummet och en vit TNR-2850-ST i sovrummet. Problemet var att den vita mottagaren indikerade kortslutning och bilden från Smartboxen hade irriterande pixlar, så kunden trodde att det var fel på mikrovågshuvudet.

Jag började med att kolla signalen men den var det faktiskt inget fel på.


Jag klättrade upp på taket för att kolla parabolen och fintrimma polarisationen.

Jag fick cirka en halv dB bättre MER-värde, men en halv dB är inte “bara” när 3 dB är en fördubbling.

Justerat & klart.

En ny koll i vardagsrummet och i sovrummet.


Tillslut kom jag på att när den vita boxen var ansluten till elnätet så kom störningarna på Smartboxen. Jag trodde då att det kunde vara fel på nätdelen så jag hämtade en ny nätdel i bilen och testade med den. Men störningarna återkom, så det var ett mystiskt fel i den vita boxen.

Men nu var det inte bara att koppla in en ny mottagare för den vita boxen var kopplad med en scartkabel till en gammal tjock-TV i sovrummet och de nya satellitmottagarna har endast en HDMI-utgång. Dessutom kunde jag inte leverera en OnePlace-mottagare eftersom Allentes installationsmanager kastade ut mig när jag klagade på att de inte har höjt ersättningen på 16 år.

Så jag sa till kunden att jag skulle kolla på lagret om jag hade nån begagnad vit box med scartkontakt, men senare ringde kunden och berättade att han hade fått en bra deal av Allente som skulle skicka ut en ny OnePlace-mottagare. Hur de löser detta med TV’n återstår dock att se. Förvisso finns det adaptrar från Scart till HDMI, men för att få bäst bild krävs det ändå en nyare HDTV.

Kommentarer inaktiverade.