Detta var verkligen inte “bara” …

…. detta var verkligen inte “bara” … men mĂ„nga timmar senare blev det bra 🙂

En kund ringde och undrade om jag kunde sÀtta fast TV-antennen som hade blÄst ner. NÀr jag kom dit sÄg jag att det var ett ganska högt hus sÄ jag fick Äka och hÀmta en 10 meters stege.

Men tyvÀrr gick det inte att nÄ antennen trots en lÄng stege, sÄ jag mÄste fixa en skylift och Äterkomma sa jag till kunden.

Jag visste Àven att huset Àr i ett omrÄde dÀr det Àr svÄrt att fÄ in bra signal till de marksÀnda kanalerna, sÄ innan jag slÀpade dit en skylift ville jag klÀttra upp till skorstenen och kolla signalen med en handhÄllen antenn.

Men nÀr jag var nÀstan uppe sÄg jag att takstegen höll pÄ att lossna, sÄ det var bara att klÀttra ner fortare Àn kvickt.


I dag Äterkom jag med en 16 meters skylift och riggade först upp den pÄ gatan, men dÄ nÄdde jag inte skorstenen sÄ jag var tvungen att backa in bakom huset. ApropÄ skorstenen sÄ var montage pÄ den det enda alternativet eftersom det sitter eternitplattor pÄ huset och sÄna Àr det förbjudet för en yrkesman att borra i.

TyvÀrr sjönk den tunga skyliften ner i den mjuka grÀsmattan, men tillslut efter en hel del strul var den pÄ plats.

Uppe i liften kunde jag göra en testmÀtning med en handhÄllen antenn och konstaterade att det var dubbelt sÄ bra signal pÄ den bortre hörnan pÄ skorstenen.

Efter en hel del bökande, som att klÀttra ur skyliftkorgen och plocka bort nÄgra snorhala tegelpannor, lyckades jag fÄ dit skorstensfÀstet, ett rör och en ny antenn.

En koll av signalen direkt frÄn antennen visade att allt utom MUX 6 var godkÀnt.

Men HD-kanalerna frÄn Mux 6 var ÀndÄ inte sÄ viktigt.

MUX 2, 3, 1 och 5 hade fina Simpsons.

Nere i vardagsrummet gjorde jag en koll för att se om signalen orkade ner i den delvis gamla kabeln.
Signalen till Mux 6 hade faktiskt -1,4 dB i Link Margin. Men med en förstÀrkare upp vid antennen blir den sÀkert ocksÄ godkÀnd.

Fixat och fÀrdigt, dessutom bytte jag nÄgra tegelpannor som gick sönder.

Sen var det bara att köra tillbaka med skyliften till Sandvikens Byggmaskiner.

Kommentarer inaktiverade.