Detta var verkligen inte “bara” …

…. detta var verkligen inte “bara” … men många timmar senare blev det bra 🙂

En kund ringde och undrade om jag kunde sätta fast TV-antennen som hade blåst ner. När jag kom dit såg jag att det var ett ganska högt hus så jag fick åka och hämta en 10 meters stege.

Men tyvärr gick det inte att nå antennen trots en lång stege, så jag måste fixa en skylift och återkomma sa jag till kunden.

Jag visste även att huset är i ett område där det är svårt att få in bra signal till de marksända kanalerna, så innan jag släpade dit en skylift ville jag klättra upp till skorstenen och kolla signalen med en handhållen antenn.

Men när jag var nästan uppe såg jag att takstegen höll på att lossna, så det var bara att klättra ner fortare än kvickt.


I dag återkom jag med en 16 meters skylift och riggade först upp den på gatan, men då nådde jag inte skorstenen så jag var tvungen att backa in bakom huset. Apropå skorstenen så var montage på den det enda alternativet eftersom det sitter eternitplattor på huset och såna är det förbjudet för en yrkesman att borra i.

Tyvärr sjönk den tunga skyliften ner i den mjuka gräsmattan, men tillslut efter en hel del strul var den på plats.

Uppe i liften kunde jag göra en testmätning med en handhållen antenn och konstaterade att det var dubbelt så bra signal på den bortre hörnan på skorstenen.

Efter en hel del bökande, som att klättra ur skyliftkorgen och plocka bort några snorhala tegelpannor, lyckades jag få dit skorstensfästet, ett rör och en ny antenn.

En koll av signalen direkt från antennen visade att allt utom MUX 6 var godkänt.

Men HD-kanalerna från Mux 6 var ändå inte så viktigt.

MUX 2, 3, 1 och 5 hade fina Simpsons.

Nere i vardagsrummet gjorde jag en koll för att se om signalen orkade ner i den delvis gamla kabeln.
Signalen till Mux 6 hade faktiskt -1,4 dB i Link Margin. Men med en förstärkare upp vid antennen blir den säkert också godkänd.

Fixat och färdigt, dessutom bytte jag några tegelpannor som gick sönder.

Sen var det bara att köra tillbaka med skyliften till Sandvikens Byggmaskiner.

Kommentarer inaktiverade.