TV Polo9 från Polen.

Nu undrar ni säkert, vadå TV Polo9? Jo för många år sedan när man inte kunde namnge TV-kanaler med så många tecken skrev brorsan Polo9 istället för Polonia. Fyndigt va? 🙂

Men nu var det några byggnadsarbetare från Polen som inte lyckades hitta Hotbird satelliterna på 13° öst som sänder polska TV-kanaler. De hade en Triax TD64 parabol som jag dock anser är något för liten för att ta emot kanaler från Hotbird så här långt norrut.

De hade även ett nytt Opticum twin mikrovågshuvud som de ville ha monterat, men plastfästet var spräckt så jag hämtade ett nytt från servicebilen.
Jag fick in TV Polonia med 11,3 dB i MER-värde vilket är lite känsligt för det blir bara 3,1 dB i marginal till störningarna. Med en 80 cm parabol kan man nog få närmare 13 dB i MER-värde. Det kanske låter som en marginell förbättring, men + 3 dB är ändå en fördubbling.

Kommentarer inaktiverade.