Installation i regnvädret.

Väderprognosen såg inte så lovande ut så jag tänkte faktiskt avboka jobbet, men då uppstår nästa problem, som är att hitta en ny tid så här mitt i höstruschen.

Det var några skymmande träd framför huset så en montering på gaveln var nödvändig, men då kom inte parabolen tillräckligt lång ut från väggen med fästet som Canal digital skickar med. Men eftersom jag har många olika varianter av fästen i bilen hade jag ett annat som passade bättre. Det ingår dock inte i en standardinstallation så kunden kommer att få en extra faktura för det.
– Det är helt OK, huvudsaken är att det blir bra, sa kunden.

Justerat och klart blev det 16,4 dB i MER-värde trots det dåliga vädret.

Jag lyckades få dit kablarna utan fukt i kontakterna.

Efter att jag hade dragit kabeln till sovrummet och vardagsrummet dokumenterade jag signalkvaliteten.


Jag upplyste även kunden om att det är viktigt att programmera olika användarband i de olika satellitmottagarna. Här ser ni att användarband 01 till vänster är aktivt så därför gjorde jag mätningen på användarband 09. En förteckning av de olika användarbandens frekvenser hittar ni här.

Canal digitals senaste modell av parabol kallad TD65 installerad och klar.

Canal Digital – tvillinginstallation – 1096990

Kommentarer inaktiverade.