Canal Digital – service visit level 2

Nu är frågan om det var fel på mikrovågshuvudet redan i december 2018? Mer om detta längre ner.

Den här parabolen installerade jag den 10 december 2018, då med arbetsorder nummer 880148.

Men nu hade de fått signalproblem så Canal digital skickade ut mig på ett serviceuppdrag, ett så kallat Service visit level 2, som innebär felsökning och åtgärd.

Jag kopplade in instrumentet och såg att mikrovågshuvudet var heldött så det gav ingen signal alls. Men medan jag gick till bilen och hämtade ett nytt var det strömlöst, så efter återstart funkade det igen. Jag gjorde en datalogg för att få en större överblick än bara några enstaka frekvenser och då såg jag att det inte gav den signalkvalitet som de brukar göra.

Så jag monterade och justerade ett nytt mikrovågshuvud.

Nu blev det förväntad signalkvalitet.

Jag gick in i vardagsrummet för att kontrollera signalen även där.

Sen kollade jag signalen i sovrummet samt programmerade båda satellitmottagarna.

Kunden hade inte gjort något fel, men när jag ändå programmerade satellitmottagarna passade jag på att visa i menyn samt upplysa om hur viktigt det är att man inte har samma användarband på 2 olika satellitmottagare anslutna till samma mikrovågshuvud, för då blir det konflikt.

Men när jag kom hem och granskade dataloggarna så ser jag att det inte var fullt så bra signalkvalitet vid installationen jag gjorde den 10 december 2018.

Mina noteringar då var: “Det var väldigt dåligt väder när jag installerade så signalkvaliten sjönk säkert ett par dB, men det var ändå långt kvar till störningar”

Men det kanske inte bara berodde på vädret utan det kanske var lite defekt mikrovågshuvud redan då?

Hur som helst så är detta ännu ett exempel på hur bra det är att spara bilder, noteringar och signalinformation från installationer.

Canal Digital – service visit level 2 – 1086192

Kommentarer inaktiverade.