Ut med Boxer och in med Canal digital.

Häromdagen konstaterade jag att den här kundens mottagare till de marksända TV-kanalerna var defekt, men Boxer ville inte hjälpa till så kunden tröttnade och beställde Canal digital av mig.
Det var lite svårt att hitta ett ställe med fri sikt till satelliterna, men jag hittade en liten glugg mellan trädet och grannens hus. Sen var det bara att koppla bort kabeln från TV-antennen och ansluta den till parabolen istället.

Det krävdes dock ett annat väggfäste för att kunna vrida parabolen i stort sett parallellt med väggen.

En snabb dokumentation av signalen ute vid parabolen för att kolla dämpningen i den befintliga kabeln.

Inne vid vardagsrummet såg jag att signalstyrkan hade sjunkit 5,6 dB vilket är helt normalt.

Kunden köpte även till en 1 TB hårddisk som jag monterade i OnePlace-mottagaren, sen visade jag hur man gör för att spela in 3 kanaler samtidigt som man tittat på en fjärde. En till fördel med en hårddisk är att den alltid spelar in det man tittar på, så om det är något man missar eller inte hör är det bara att att spola tillbaka och kolla eller lyssna en gång till. Detta betyder dock inte att hårddisken blir full, för det raderas så fort man zappar vidare. Vill man spara en inspelning måste man välja något från programguiden.

Canal Digital – basinstallation – 1023981

Kommentarer inaktiverade.