Återbesök efter 5 år.

Den 12 december 2014 installerade jag den här parabolen, men nu hade det blivit problem med signalen och vissa kanaler saknades helt.

När jag kom dit såg jag att någon hade vridit mikrovågshuvudet. Troligen för att försöka få in de saknade kanalerna, men att vrida mikrovågshuvudet utan ett riktigt antenninstrument är tröstlöst. Det kan bara bli sämre.

Jag gick in för att undersöka hur signalen såg ut. De horisontella på lågbandet saknades, men tack vare ett numera feljusterat mikrovågshuvud så var det inte så bra signal på de vertikala heller.

De vertikala gick in.

Men av de horisontella på det låga frekvensbandet syntes inget.

De horisontella på det höga frekvensområdet funkade faktiskt.

Jag konstaterade att det krävdes ett nytt mikrovågshuvud och tack vare mina bilder från installationen 2014 visste jag att det krävdes en lång stege uppriggad på ett speciellt sätt, för att nå parabolen. Säkert inte godkänt av arbetarskyddet, men jag satt fast stegarna ordentligt med flera spännband.

Ett nytt mikrovågshuvud justerat och klart.

Nu blev det riktigt bra signal till TV’n.

Utomhus såg jag en sexbomb som var mer intresserad av sjöutsikten än TV’n …

… men själv blev jag mer intresserad av sjöutsikten än sexbomben 🙂

Kommentarer inaktiverade.