Inlägg nummer 936 ….

Sedan våren 2013 då jag bytte till WordPress har jag publicerat 935 inlägg på den här webbsidan. Visst har det förekommit kampanjer och några kattbilder i ett och annat inlägg, men en absolut majoritet är från ställen där jag har löst TV-tittares problem. Att jag har mer än fördubblat signalkvaliteten är inte ovanligt.

Den gamla webbsidan hade totalt 54226 besökare på ca. 10 år, men när jag började med WordPress var jag tvungen att skaffa en ny besöksräknare som tickar på och har räknat in över 413000 besökare sedan sommaren 2014.

Visst kommer det in uppdrag, så jag har hyfsat fullbokade dagar, men det är ändå lite konstigt att min noggrannhet, mitt rykte och den här webbsidan inte genererar mera. Jag har funderat på varför kunder går omvägen via operatörerna när de kan få snabbare och troligen bättre service om de vänder sig till mig direkt? Eller som när jag har kampanjer ibland, då läser de här och beställer direkt från operatörerna, sen ringer de mig och frågar …
– När kommer du och installerar det jag beställde igår?
– Jag fick ingen beställning igår, svarar jag.
Sen (om jag har tur) kanske jag får jobbet ändå av nån operatör, men när jag ska installera får jag frågan …
– Varför fick jag en räkning på 795 kronor i startavgift när den skulle vara gratis?
– Gratis hade den blivit om du hade beställt av mig, svarar jag.
Ridå! Ja, det gäller ju att kolla vad och av vem man beställer, eller hur?

Jag funderar faktiskt på att sluta med basinstallationer åt Canal digital eftersom de inte har höjt ersättningen på 14 år. Det går helt enkelt inte längre att köra till kunder och arbeta i 2 – 2,5 timmar med den usla ersättningen när bara dieseln kostar ca. 16 kronor litern. Det är dessutom fler än jag som har upptäckt det, så numera finns det ingen seriös firma som kan skicka ut en anställd på ett sådant uppdrag, för då är det förlust. I alla fall om de ska betala moms och alla sociala avgifter mm. Den låga ersättningen är faktiskt en orsak till att det börjar bli brist på antenntekniker.

Som en annan tekniker skrev en gång:
– 1080 kronor före kostnader och skatt och det ska då även täcka försäkringar, verktyg, andra kostnader? Du ……. du betalar för att få göra jobben. Det där funkar väl inte i längden? Det går inte. Tiggaren utanför ICA tjänar mer!

Men naturligtvis ska jag fortsätta att montera paraboler mm. i framtiden, men det blir nog bara det som jag säljer själv eftersom de då betalar ut en viss provision för försäljningen, som hjälper till att dryga ut den blygsamma installationsersättningen.

Jag glömmer aldrig vad jag fick höra när jag tyckte att det var dags att höja ersättningen.
– Varför det, vi kan ju ta hit polacker istället!
Visst kan de anlita “billiga” montörer men i längden är det inte lönsamt. Det påståendet har jag belägg för, efter alla åtgärder jag har gjort av fuskinstallationer.

Så om du har problem med TV-signalen eller vill byta till någon annan operatör kan du gärna höra av dig till mig direkt. Varför gå omvägen och riskera att det kommer nån slarver som slänger upp prylarna i en hast? Om du vänder dig direkt till mig så får du en professionellt utförd installation med dokumenterad signalkvalitet. Du har väl sett mina dataloggar och annan teknisk dokumentation på den här webbsidan?

Så tveka inte att kontakta mig 🙂

Kommentarer inaktiverade.