Svårfunnet fel hos Mingel & bar i Gävle.

Restaurang Mingel & bar i Gävle har gjort en storsatsning, men tyvärr har det inte fungerat som planerat eftersom det förekommer ett mycket skumt fel, vars orsak är svår att hitta.

Restaurangens plan är att servera god mat & dryck samtidigt som matgästerna kan se sportsändningar på storbilds TV-apparater, men tyvärr har det inte gått enligt planerna. Signalen från parabolen är helt perfekt och bilden på de nya TV apparaterna är mycket bra UTOM när Brynäs matcher börjar på C MORE. När matchen börjar pixlar bilden och när matchen är slut upphör störningarna! Helt otroligt, eller hur?

Störningar förekommer både på LG TV-apparaterna som har inbyggda satellitmottagare och Ci-modul samt på TV’n i baren som får signalen från en Canal digital Smart HD-box. Så det kan inte bero på att TV apparaterna inte klarar av att hantera signalen.

Vid dagens besök så började jag med att kolla den befintliga signalen inne i restaurangen. Spektrumet visade att C More Sport HD hade ett MER-värde på 18,3 dB vilket är MYCKET bra.

Jag gick ut och kollade.

Parabolen sitter stabilt och har garanterat inte flyttat sig en enda millimeter.

Jag klättrade upp för att göra en mätning direkt vid parabolen för att se vad det “gamla” mikrovågshuvudet presterade. Det fanns ingenting att anmärka på och signalen var ungefär som när jag installerade parabolen.

En mätning för att se vad det “gamla” mikrovågshuvudet presterade på C More kanalerna.

Nånting måste göras, så jag bytte mikrovågshuvud.

En mätning med det nya mikrovågshuvudet visade ett MER-värde15,1 dB på frekvensen 12.418-V och det är faktiskt ett nytt kvalitetsrekord 🙂

En dokumentation av signalkvaliteten pågår.

En dokumentation av vad det nya mikrovågshuvudet presterar på C-More kanalerna …..

Inne i restaurangen igen gjorde jag en dokumentation av mätresultatet efter byte av mikrovågshuvud. Ingen större förändring, men som sagt, något måste ju göras.

Nästa steg i felsökningen är att jag ska besöka restaurang Mingel & bar när Brynäs spelar en match för att se störningarna med egna ögon och även mäta signalen samtidigt. En tekniker på Canal Digital ska skicka ett förslag om vad som ska mätas.

Hoppas verkligen att felet hittas så att alla gäster kan avnjuta en god middag med dryck  …. läs fortsättningen här.


 

Kommentarer inaktiverade.