LG TV orsak till problemen hos Mingel & bar.

I går kväll när C More visade hockeymatchen mellan Växjö – Brynäs passade jag på att göra ytterligare ett besök i Mingel & bar för att felsöka.


Jag började med att kolla in signalen till C More Hockey HD som skulle visa matchen. Ett dåligt mobilfoto av skärmen bekräftar dock att den inkommande signalen var helt perfekt.

En tjej i personalen sa att det ofta förekommer grymma störningar på C More live 2 som ligger på programplats 82, så hon bytte till den kanalen och mycket riktigt så var det enormt med störningar. Helt perfekt för en felsökning 🙂

Jag fixade fram en trappstege och tog fram fördelaren som ligger gömd under innertaket. Först ut med alla kablar och kontroll av den utgående signalen. Som synes var det perfekt signal ur fördelaren på 12.437 GHz som sänder C More live 2.

Sen kopplade jag in signalen till TV’n i baren …. jaaaa …. en TV utan störningar. 🙂
Jag kopplade in kabeln till 46″ TV’n …. jaaaa …. två TV’n utan störningar. 🙂
Sen kopplade jag in signal till 65″ TV’n … NEJ …. störningar på alla. 🙁

Jag kopplade då in antennkabeln som satt i 65″ till instrumentet för att göra en kontroll av signalen och som synes var den helt perfekt. Power: (signal nivå) 55,7 dBμV är en bit ovan minimumkravet på 47 dBμV.

Sen satt jag in kabeln i 65″ TV’n igen och då kom störningarna …. ut med kabeln inga störningar osv. säkert 10 gånger. Så efter att jag konstaterat att 65″ LG TV’n orsakar störningarna visade jag detta fenomen för personalen, men sen kom chefen och när jag skulle visa honom funkade allt ….. ridå. 🙁
Men det är som sagt ett periodiskt fel som kommer och går.

För att åtgärda problemet har jag några förslag:

  • Ett förslag är att flytta Canal Digitals Smart-HD satellitmottagare till 65″ TV’n och använda den inbyggda satellitmottagaren i TV’n i baren.
  • Ett annat förslag, som är mest omfattande, är att byta mikrovågshuvud på parabolen och dra 3 st. 40-meters koaxialkablar ända in i restaurangen, så att varje TV får direktanslutning från parabolen. Då får man mera isolation mellan TV – TV så att störningarna som 65″ TV’n genererar inte sprids i nätet.
  • Ett tredje alternativ är att byta alla TV- apparater. Då kommer man dessutom tillrätta med problemet att LG’s TV-apparater inte klarar av Sat-CR som de fortfarande lovar.

Kommentarer inaktiverade.