Fel mjukvara i en ny Samsung UHD 680.

En säljare från Allente ringde till kunden och tyckte att han skulle köpa en ny satellitmottagare eftersom hans Canal Digital Smart var lite gammal.

Han fick då hem en ny Samsung UHD 680 som han kopplade in men det visade sig vara omöjligt att få satellitmottagaren att hitta några kanaler. Kunden ringde då supporten och de trodde att det var dålig signal. Mycket märkligt tänkte kunden eftersom det funkade bra med den gamla Smartboxen och efter många försök kontaktade han mig.

När jag kom dit såg jag att det satt en Triax TD64 parabol på maströret.

Den hade även ett FR8-Q52-LNB där kabeln var ansluten på Sat-CR utgången.

Jag gick in i vardagsrummet och började med att kolla signalen som var mycket bra.


Jag startade upp satellitmottagaren och såg direkt att den hade fel main software. Otroligt nog skickar Allente ut satellitmottagare med mjukvara för att ta emot Viasats kanaler från 4,8° öst som inte används längre.

Så jag fick gå in i service menyn (som inte är avsedda för normala TV-tittare eller konsumenter) och uppdatera system-mjukvaran.

När det var fixat hittade satellitmottagaren alla kanaler.

Kommentarer inaktiverade.