Åtgärd av antennsignal i ett mycket svårt område.

Vid alla husen på det här stället vet jag att det är riktigt svårt att få någon bra signal till marksänd TV eftersom det är en hög ås mellan husen och TV-masten i Gävle. Men kunden ville bara se de fria kanalerna så de ville gärna att jag skulle göra ett försök.

Jag såg även att kabeln var dålig, men jag började med att gå in för att kolla vad det kom för signal ur antennuttaget.

När jag såg att signalen var riktigt dålig förstod jag att det förekom störningar väldigt ofta.

Jag delade på en kabelskarv ute och såg att det gick att få skaplig antennsignal, så jag släppte ner maströret och monterade en ny kabel på antennen.

Det var lite svårt att få godkänd signal på rubbet så jag prioriterade bra signal till de fria kanalerna från Mux 2 och Mux 1.

Men faktiskt så blev allt utom Mux 6 godkänt.

När jag kom in såg jag att det hade försvunnit hela 15,2 dB i signalstyrka på Mux 1 så den var inte godkänd längre. Jag skruvade bort locket till antennuttaget och såg att det satt ett kabel-TV-uttag med 14 dB dämpning.

Jag tog bort antennuttaget och monterade en kontakt direkt på kabeln och då blev det genast bättre.
Inga perfekta Simpsons, men ändå helt OK.

Nu blev det faktisk helt OK signal förutom Mux 6, men kanalerna som sänds där ville de ändå inte se.

Jag ett mail från kunden.
Bra jobbat! TV:n går helt perfekt.
God Jul önskar tomtarna

Kommentarer inaktiverade.