Uppgradering av TV-central till Alséns Hotell i Sandviken.

Efter att marknätet uppgraderades till MPEG4 gick det inte att se SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 HD i Alséns Hotell i Sandviken.
Jag gick ner i källaren där jag kopplade in antenninstrumentet och en programmeringsenhet i TV-centralen.

Det ska vara 6 muxar, men nätdelen till höger var defekt så det var bara 4 st. igång.

Jag programmerade in SVT’s kanaler i enheten längst till vänster.

I enhet nummer 2 som även den är till marksända kanaler programmerade jag in TV4 HD.

Den fjärde enheten är en satellitmottagare som är programmerad med TV4 Guld och Sjuan, men även den måste programmeras om eftersom alla satellitkanaler ska tas emot från Thor-satelliterna.

Den femte enheten är också en satellitmottagare som är programmerad med BBC World.

Jag kunde inte se hur den tredje och sjätte enheten var programmerad eftersom den högra nätdelen inte orkade driva dem. Att det står C-more live på den sjätte enheten beror på att jag har noterat det vid tidigare arbete i den här centralen.

För att göra klart centralen måste jag börja med att justera om parabolen till Thor-satelliterna på 0,8° väst. Efter det måste den högra nätdelen bytas, sen krävs det lite omkoppling av kablar från parabolen samt programmering av de TV-kanaler de abonnerar på. Lite begränsat blir det eftersom det finns 4 satellitmottagare måste de välja TV-kanaler från max 4 transpondrar.

De abonnerar på ett TV-abonnemang för hotell + några tillval och har därmed tillgång till Kanal 5, Sjuan, Kanal 9, TV12, History, Sky News och BBC World News, men det finns begränsningar att programmera in dessa kanaler.

Kanal 5 HD och Kanal 9 HD kan man programmera in i en satellitmottagare eftersom båda sänder från samma transponder på 10,778 GHz vertikalt.

Vill man sen programmera in Sjuan HD så blir det en egen satellitmottagare eftersom den sänds ifrån 11,325 GHz horisontellt.

Därefter kan man bara välja 2 st. av TV12 HD, History HD, Sky News och BBC World News eftersom de sänds från 4 olika transpondrar.

Kommentarer inaktiverade.