Installation av Canal Digital – igen!

Den sista september släcks det analoga kabel-TV-nätet i villaområdet, så kunden beställde Canal Digital av mig. Att just jag skulle installera var också viktigt för då var kunden säker på att det skulle bli bra.

Men nu var det inte “bara” att få fram prylar för Canal Digital avslutade samarbetet med mig i vintras, bara för att jag var kritisk till att det har varit i stort sett samma installationsersättning i 16 år. Så en kollega fick leverera parabol, mikrovågshuvud och OnePlace-mottagare.

Det krävdes att annat väggfäste, för med det bifogade fästet kom inte parabolen tillräckligt långt ut från väggen.

…. och NEJ, jag har inte monterat fästet uppochner. Jag monterar fästet så med flit, för annars läcker det in vatten i röret och sen blir det frostsprängning.

Ett Sat-CR-24 justerat och klart.

Jag mätte noggrant var jag skulle borra inifrån och ut. Hålet blev precis som jag ville ha det, exakt mellan “locken” 🙂

Detta är ett tydligt exempel på hur det ser ut om man har yrkesstolthet och inte bara hafsar ihop något “snabbt & billigt”

En koll av signalen innan jag anslöt kabeln till OnePlace-mottagaren i TV-rummet.

När jag var klar visade jag kunden den grymma skillnaden i bildkvalitet mellan en grynig analog SVT1 och den digitala SVT1 i HD-kvalitet 🙂

Canal Digital – basinstallation – 1431242

Kommentarer inaktiverade.