Åtgärd av Canal digital efter åska

Den 14 december 2018 installerade jag den här Canal digital anläggningen, men nu hade signalen försvunnit. Kunden hade fått ett nytt mikrovågshuvud av Canal digital som han hade bytt själv.
Jag började med att kolla det gamla mikrovågshuvudet och det gav ingen signal.

Jag gick ut och kollade parabolen där jag konstaterade att kunden hade lyckats få 15,1 dB i MER-värde på 10778-H.


Men jag justerade lite och fick …

… 16,2 dB 🙂 1 dB till är inte fy skam.

Canal digital trodde att det var fel på kabeln, men det var det verkligen inte. Mycket bra signal i vardagsrummet.

Men OnePlace mottagaren sa fortfarande “ingen signal”
Jag ville då byta ut den så jag ringde Canal digital men de ville först se att den gamla inte gick igång efter en fabriksåterställning.

Så jag gjorde en fabriksåterställning sen var det bara att börja från början … välj språk, Google-konto osv. …. Sen skulle den uppdateras vilket tog närmare 1 timma. Efter det så kom den återigen till satellitinställningar som sa “ingen signal”

Så det var bara att gå ut till servicebussen och hämta en ny mottagare. Sen ringde återigen till Canal digital som registrerade serienummer på den nya OnePlace mottagaren. Efter det var det bara att börja från början igen … välj språk, Google-konto osv. …. Men detta hade jag inte tid att vänta på så kunden skulle göra det själv. Undrar varför det ska vara så fruktansvärt tidsödande att installera en OnePlace mottagare?

Orsaken då? Jo tydligen så har åskan förstört både mikrovågshuvud och kanalväljaren i OnePlace mottagaren. Detta finner jag högst sannolikt eftersom kundens router + grannens TV hade gått sönder.

Nåväl, de har i alla fall fin utsikt en liten bit från huset.

Kommentarer inaktiverade.