En basinstallation med tillägg.

Den här kunden hade flyttat till ett nytt hus, så Canal Digital ställde upp med en ny parabol och ersättningen för en normal BASinstallation. Det funkade att montera parabolen på husets sydvästra fasad, men kunden ville att jag skulle montera parabolen på taket, på ett rör där det hade suttit en parabol tidigare. Till en extrakostnad naturligtvis, men det gjorde inget, bara det blev bra.

Röret som redan var monterat hade dimensionen 76 mm, så klammerna till TD64 parabolen var för små. Men jag hade andra i servicebussen, så det fixade jag. Men det allvarligaste var nog att den förra husägaren hade lämnat röret utan lock, så att det kunde regna rakt in. Otroligt!

Men jag hade även ett grovt plastlock i bilen, så nu är det tätt 🙂
Kunden kommer med all säkerhet att tjäna in extrakostnaden för monteringen genom att de slipper kostnader för vattenskador som det med all säkerhet hade blivit med ett öppet rör. Det syntes faktiskt redan på vinden att det hade regnat in genom röret. 🙁

Monterat, justerat och klart.

Lite jobbigt var det med all snö på taket, men nu är det fixat.

En kontrollmätning i vardagsrummet visade att det blev bra signal till kundens HD-box smart, men eftersom de även tittade mycket på streamad TV informerade jag kunden om Canal Digitals OnePlace-box. Så vi får väl se om de byter till en sådan senare.

Den här speciella installationen leder in på tankarna att Canal Digital bör vara rädda om alla kunniga CANT-auktoriserade antenntekniker som de samarbetar med. Det är nämligen inte alla antenntekniker som har fullt utrustade servicebilar och därigenom kan lösa allehanda problem som dyker upp.

Om två veckor, dvs den 23 februari är det 14 år med samma ersättning för en fri basinstallation, vilket innebär att allt fler inte tar åt sig såna uppdrag längre. Även jag har faktiskt funderat på om jag ska sluta med “fria installationer” om de inte betalar mina kostnader fullt ut. Alternativt att de upphör med att lova kunderna att allt ingår gratis, så att kunderna får skjuta till ett extra belopp.

Så nu vet ni det, eller med andra ord – kvalitet kostar.


Canal Digital – basinstallation – 884858

Kommentarer inaktiverade.