Canal Digital serviceuppdrag hos Sessan.

Animal Planet HD funkade dåligt hos Sessan, så jag körde dit för att kolla vad som var fel.

Här är Sessans parabol som jag monterade för många år sedan, men eftersom jag hade satt dit den stabilt, så hade den inte flyttat sig en enda millimeter. Signalkvaliteten var därför fortfarande perfekt, men en av kundens Sagem-boxar har gett upp, så de får beställa en ny. Förslagsvis den lilla vita.

Bilden visar också ett typexempel när en “fri montering” kan kosta extra, alltså i de fallen då materialet som Canal Digital skickar ut inte räcker till. Det som tillkom i det här fallet var 2 st. väggfästen, 2 meter 50 mm maströr + skruv & klammer. Dessutom tillkom det några extra timmar arbetstid, eftersom det tog längre tid att montera än en basinstallation.

Men när Canal Digital bidrar med 1850:- för en sån här installation, så blir inte summan på fakturan till kunden särskilt stor.

Kommentarer inaktiverade.