Mer än dubbel signalkvalitet

En kund ville ha signal till en Canal digital Smartbox i sovrummet så hon ville att jag kom dit och drog en kabel. När jag såg parabolen undrade jag först om den var skymd av träd och tak, men det var den inte.

Jag drog in en till kabel och anslöt den på QUAD-mikrovågshuvudet.

Parabolen sitter skyddad under taket.

En koll i sovrummet visar att det blev bra signal.

De hade även en parabol till polska TV-kanaler, men kunden sa att de kanalerna försvann så fort det blev det minsta lilla fukt i luften.

En koll visade att TVP Polonia endast hade 1,1 dB i marginal till störningar, trots att det var bra väder.

Jag justerade parabolen lite och mätte ut var signalen kom i fokus. Att flytta mikrovågshuvudet gav bara en halv dB till …..

Men en halv dB är inte så bara, för summa summarum lyckades jag fixa 3,6 dB till och det är inte fy skam när +3 dB är en fördubbling av signalkvaliteten. Så nu kan de faktiskt skymma halva parabolen innan det är risk för störningar.

Kommentarer inaktiverade.