VHF till UHF funkade inte.

Efter ombyggnaden av huvudcentralen fick inte lägenhetsinnehavarna in någon signal från Mux7, trots att det visade MYCKET BRA signal på antenninstrumentet.

Så idag körde jag dit för att felsöka. Först kollade jag signalen med antenninstrumentet och den var fortfarande bra. Sen kollade jag med en TV, en Boxer smartbox och en lite äldre Sagem-mottagare, men ingen av dem visade att det fanns någon signal överhuvudtaget på Ch 22, där jag hade placerat Mux 7. Jag testade även att byta till en ny Johansson Profiler samt att flytta Mux 7 till Ch 21, men det var samma skit.

Så jag programmerade om förstärkaren så att Mux 7 går ut på Ch 09 på VHF området och då funkar det. Slutsatsen måste vara att det inte fungerar att flytta en 7 MHz bred Mux från VHF området till UHF områdets 8 MHz breda kanaler. Men det knepiga är att det fungerar i en anläggning i Hofors. Mycket märkligt, eller hur?

Hursomhelst så ska Bård på Antennlaget vidarebefordra mina upptäckter till Unitron i Belgien, sen får vi se om de kommer med en lösning på problemet.
Så nu ser signalen på Mux 1, 2, 3, 5 & 6 ut så här ur förstärkarens testuttag.

Mux 7 ligger lite för sig själv på VHF-området.

En koll i en lägenhet längst bort visade bra värden.

Men nu fungerar det i alla fall och alla 35 lägenhetsinnehavarna har signal så att de kan ta in valfri kanal från Boxers utbud.

Kommentarer inaktiverade.