Ett svårt läge i radioskuggan.

Den här kunden berättade att han hade hållit på länge och tjafsa med Boxers kundsupport som hade bett honom starta om boxen, göra nya kanalsökningar, fabriksåterställa, byta HDMI-kabel etc. Till slut gick de med på att skicka en tekniker, men då uppstod nästa problem – en efter en tackade nej till uppdraget, men så blir det när Boxer inte betalar oss antenntekniker för våra kostnader.

Jag visste redan att det är ett svårt område och när jag närmade mig kunden såg jag att grannarnas TV-antenner pekade åt alla möjliga håll. Men så blir det i radioskuggan, en dag studsar signalen hit och andra dagen dit …. totalt hopplöst. ?

Kunden hade i alla fall en UHF-antenn monterad.

Jag klättrade upp för stegen för att göra en testmätning med en handhållen logperiodisk antenn, men signalen var så usel att det inte var någon idé att göra en datalogg.

Nere i vardagsrummet gjorde jag lite mätningar av signalen från kundens antenn och såg att det bästa signalen kom in från MUX2. Den var dock mycket varierande i signalkvalité.

En datalogg visar det hopplösa fallet. Det är långt ifrån de 25 dB i MER-värde som krävs.

Att ta in TV via marknätet är det bara att glömma på den här platsen. Dessutom är det mycket skog, men en koll med kompassen visade dock att det går att montera en Canal digital parabol, så vi får väl se vad det blir i framtiden.

Boxer ärende 75821

Kommentarer inaktiverade.