Canal Digital installation # 806640

Den här kunden hade Viasat tidigare, men de släckte programkortet den 28 december trots att han hade betalat för Viasats kanaler året ut. Så för att få igång TV’n monterade kunden den nya Canal Digital-parabolen själv.

Sen ville kunden avboka besöket för installationen eftersom, – jag har kanonbild på TV’n! Det har jag hört flera gånger, men jag VET att de inte lyckas få fullgod signal, så jag brukar övertala kunderna om att minst tacka ja till den justering som ändå ingår i avtalet. Den här gången tänkte jag först strunta i det och låta kunden ha sin usla signal, men sen tänkte jag ett steg till och det är att Canal Digital säkert hade fått skit för det när störningarna kom.

– Jäkla skitparabol, jag skulle ha skaffat TV via fiber istället, hade kunden säkert muttrat …….

Kunden lät sig i alla fall övertalas (av mitt tjat) så jag åkte dit och rättade till diverse montagefel och justerade till max signal.

Innan jag rörde någonting gjorde jag en datalogg för att dokumentera signalvärdena. Det var dock hemskt disigt idag, så en halv dB hade det säkert blivit med klart väder, men bara 1,5 dB i marginal på den svagaste var ingen höjdare, så det var tur för kunden att jag åkte dit.

Sen fixade jag några av montagefelen och justerade parabolen till max signal.

Kolla dataloggarna före och efter så ser ni skillnaden.

Efter det gjorde jag en kontrollmätning i vardagsrummet för att se så att det inte var något fel på koaxialkabeln. Alla  kan dock inte veta hur det funkar, så jag berömde kunden för att han hade lyckats få bild överhuvudtaget.

Men egentligen borde inte Canal Digital aktivera programkortet förrän en klarrapport kommer in från en behörig installatör. Bara därför att man ska veta att kunderna har bästa möjliga signalkvalitet.

Canal Digital installation # 806640

Kommentarer inaktiverade.