Dagens AHAAAA upplevelse.

Jag installerade Canal digital hos en kund som har Viasat och ska fortsätta med Viasat tills abonnemangsperioden är slut.

– Du ska få se skillnad på bildkvalité när jag är klar, sa jag.
– Ja Ja … snacka går ju, tyckte kunden lite tveksamt.

Men sen när jag fick igång Smart-HD-boxen så sa han att menytexten såg skarpare ut. – Vänta tills du får se TV-bilden, sa jag. Sen anslöt jag Smart-HD-boxen till HDMI1 och Viasat-boxen till HDMI2, valde SVT1 HD på båda boxarna, växlade ingång på kundens ganska nya LG 55″ TV för att visa skillnaden i bildkvalité. Både han och frun blev klart imponerade. De förstod inte hur det kunde vara sån otrolig skillnad när båda sänder i HD, men jag förklarade att det handlar om komprimering. Mindre komprimering ger bättre bild, men det kostar mera att använda mer bandbredd eller Mbit/s. Läs mer om Mbit/sek här.

Bra signal till Smart-HD-boxen blev det också.


Det är faktiskt trevligt med kunder som bekräftar att Canal digital har bäst bild. Om jag säger det tolkas det ofta bara som ett försäljningsargument.

Kommentarer inaktiverade.