Dagens AHAAAA upplevelse.

Jag installerade Canal digital hos en kund som har Viasat och ska fortsätta med Viasat tills abonnemangsperioden är slut.

– Du ska få se skillnad på bildkvalité när jag är klar, sa jag.
– Ja Ja … snacka går ju, tyckte kunden lite tveksamt.

Men sen när jag fick igång Smart-HD-boxen så sa han att menytexten såg skarpare ut. – Vänta tills du får se TV-bilden, sa jag. Sen anslöt jag Smart-HD-boxen till HDMI1 och Viasat-boxen till HDMI2, valde SVT1 HD på båda boxarna, växlade ingång på kundens ganska nya LG 55″ TV för att visa skillnaden i bildkvalité. Både han och frun blev klart imponerade. De förstod inte hur det kunde vara sån otrolig skillnad när båda sänder i HD, men jag förklarade att det handlar om komprimering. Mindre komprimering ger bättre bild, men det kostar mera att använda mer bandbredd eller Mbit/s. Läs mer om Mbit/sek här.

Bra signal till Smart-HD-boxen blev det också.


Det är faktiskt trevligt med kunder som bekräftar att Canal digital har bäst bild. Om jag säger det tolkas det ofta bara som ett försäljningsargument.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =