SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen i HD-kvalitet.

Pressmeddelande:


Canal Digital först ut att sända fler SVT-kanaler i HD

Canal Digital blir första operatör i Sverige som sänder SVT Barnkanalen, SVT24 och Kunskapskanalen i HD-kvalitet.

Kanalerna sänder många storslagna och välproducerade program som lämpar sig väl i HD. Kunskapskanalens ögonöppnande program och prisbelönta dokumentärer. Barnkanalen, som är Sveriges största barnkanal, med populära egenproducerade program och serier. Samt aktuella repriser och sportsändningar i SVT24.

–Att dessa kanaler nu kommer att sändas i HD istället för standard-kvalitet från våra satelliter innebär betydligt bättre bild och ljud på innehållet. Det kommer verkligen att göra de här fantastiska kanalerna mer rättvisa, med många maffiga program som passar i HD-kvalitet. Att genomföra den här uppgraderingen är ett naturligt steg för oss att ta, då vi även vet att många av våra kunder värdesätter vår oslagbara kvalitet högt. Därför är vi är glada att vi nu kan ge kunderna de här populära kanalerna i HD, säger John Nordin, VD Canal Digital Sverige.

Barnkanalen HD, SVT24 HD och Kunskapskanalen HD lanseras hos Canal Digital måndagen den 11 april och ingår i alla Canal Digitals kanalpaket utan extra kostnad.

Kommentarer inaktiverade.