Möjlig arbetstid vs efterfrågan.

Idag fick jag ställa in alla utomhusjobb igen eftersom det är -19°C. Problemet är att plastdelar, klammer och de djupfrysta kablarna spricker 🙁

Dessutom blir det stora problem att boka om jobben, för när ska jag kunna göra det som jag inte kunde göra idag när vinterdagarna är så korta och oftast kalla?

Nedan har jag försökt att illustrera det hela grafiskt med 2 kurvor.

Den röda kurvan visar i vilken omfattning mina tjänster efterfrågas och den blå kurvan visar hur många möjliga arbetstimmar det finns på dygnet vid tidpunkten på året. T.ex. mitt i sommaren är den möjliga arbetstiden  ca. 18 timmar, men efterfrågan är låg, oftast nedåt 4 timmar. Ett halvtidsjobb som innebär att företaget gör förlust och skulle jag hårdra det hela skulle jag få sparken själv.

På vintern däremot så är efterfrågan så hög att jag veckan före julafton skulle kunna ha flera anställda. Men tyvärr så medger inte den veckan så många arbetstimmar då det är mörkt, kallt och ofta regn eller snöblask.

Om jag skulle visa de här kurvorna på en “starta eget kurs” skulle läraren tungt konstatera – lägg ner, det där är en rysare, det går inte! Men jag är envis och kör på.

Kommentarer inaktiverade.