C More tar över PGA-touren

Pressmeddelande från Canal digital.


142660573673222900_resized-6452375


C More förvärvar exklusiva sändningsrätten till PGA-touren i golf i nytt 6-årsavtal.

C More har tecknat avtal med PGA Tour om de exklusiva sändningsrättigheterna till världens största och mest prestigefyllda golftour, PGA-touren, som löper från 2016 till och med 2021. Det sexåriga avtalet innebär att världens högst rankade golftour och de största golfstjärnorna såsom Rory McIlroy, Tiger Woods och Henrik Stenson går att följa på C More från och med nästa år. C More startar i samband med det den första renodlade svenska golfkanalen med helsvensk paketering. Kanalen blir tillgänglig för samtliga C More Sport-abonnenter, vilket kommer tiofaldiga tillgängligheten av PGAtouren i Sverige. All golf på C More kommer dessutom att finnas lättillgängligt på C More Play.

– Vi är givetvis väldigt glada över den här unika möjligheten att samarbeta exklusivt och långsiktigt med världens i särklass största och viktigaste golftour. Sverige är ett av världens mest golfälskande och golfspelande länder med en rad svenska stjärnor. Vår ambition är därför att förpacka och sända PGA-touren på ett nytt och mer utvecklat sätt till alla våra sportabonnenter. PGA-touren stärker med detta vårt sportpremiumutbud ytterligare. Från och med 2016 blir C More och C More Play därmed helt exklusiva med såväl Allsvenskan och SHL som PGA-touren, säger C Mores VD Manfred Aronsson. Utöver PGA-tourens (FedExCup) samtliga tävlingar inklusive prestigefyllda The Players Championship i maj och slutspelet, innefattar avtalet även undertouren web.com för kommande stjärnor, veterantouren Champions Tour, PGA Latin America, PGA Canada, PGA China, Presidents Cup och Challenge season. Sammanlagt utgör detta över 100 golfturneringar per år. Dessutom ingår en mängd magasin och många klassiska tävlingar och ögonblick från golfhistorien.

– Med PGA-touren kompletterar vi fotboll, ishockey och tennis med en fjärde huvudsport som vi bygger vårt premiumsportutbud på. PGA-touren kommer att utgöra stommen i C More Golf, som blir den första renodlat svenska golfkanalen som givetvis kommer att ha framstående svenska kommentatorer och vår egen redaktionella inramning, säger Johan Cederqvist, sportchef C More.

– PGA Tour är glada över att ingå detta långsiktiga samarbete med C More som syftar till att öka PGA-tourens täckning i Sverige från 2016. Vi ser fram emot C Mores satsning på att bredda räckvidden så att fler ska få följa de sju svenska spelare som för närvarande konkurrerar på PGA-touren, förpackat på ett svenskt sätt, säger Thierry Pascal, Vice President International Media, PGA TOUR. Världsettan Rory McIlroy och världstrean Henrik Stenson spelar tillsammans med världens
övriga topp 30-rankade världsspelare i huvudsak på PGA-touren, den enda tour där man följer världsstjärnor såsom Tiger Woods, Phil Mickelson, Bubba Watson, Adam Scott och Dustin Johnson.

PGA-touren pågår oktober till september och består av drygt 35 tävlingar. Stjärnorna gör upp om de största prispengarna i golfvärlden motsvarande över 300 miljoner dollar per år. I PGAtourens slutspel gör de bästa spelarna upp om 35 miljoner dollar och segraren vinner 10 miljoner dollar. Svensken Henrik Stenson vann som första europé FedExCup 2013.

Mer information om C Mores golfsatsning kommer framöver.

 


 

Kommentarer inaktiverade.