Justering av Viasatparabol till Thorsatelliterna på 0,8° väst

Kunden fick en satellitmottagare och en begagnad Viasatparabol som han ville använda till Canal digitals kanaler från Thorsatelliterna, men han fick ingen signal så han kontaktade mig för åtgärd.

I telefonen undrade han även om den något mindre Viasatparabolen dög eller om han var tvungen att köpa en större.
-Om det behövs har jag en större parabol i servicebilen men den duger säkert, sa jag och berättade att kraven är minst 13 dB i MER-värde samt minst 6 dB i Link Margin. Jag berättade även att alla Viasats sändningar snart ska gå från Thorsatelliterna och att jag därför har gjort testmätningar.

När jag kom dit förstod jag direkt varför det inte blev någon signal.

Jag skruvade ihop den på rätt sätt, sen var det bara att justera och som ni ser klarar parabolen signalkraven.

Jag fick även byta F-kontakter för trots att kunden köpte både kabel och kontakter av en radio & TV affär i Sandviken, hade han fått för stora kontakter till kabeln. Men tillslut var det monterat, justerat och klart.

En koll av signalen i vardagsrummet visade att den var bra där också.

Så nu kan de se många bra kanaler.

Kommentarer inaktiverade.