Montering av ny antenn åt Frysen och Messi.

Frysen och Messi ville se på TV utan störningar så de bokade service.

När jag kom dit såg jag att det hade börjat ramla delar av den gamla antennen samt att den var felriktad. Inomhus kopplade jag in instrumentet för att se hur dålig signal det var och den var verkligen usel. Det syntes knappt någonting i botten på spektrumet så det var inte ens mätbart, men ändå funkade tydligen TV apparaterna ibland.

Dessutom ligger huset på ett ställe där det är svårt att få godkänd signal så jag gick runt lite i trädgården för att hitta stråken där signalen kom in. Tillslut konstaterade jag att det måste monteras ett väggfäste, maströr och antenn på husets norra gavel.

Ett VF210 passade bra på vindskivan.

Monterat, justerat och klart.

Det blev nästan helt perfekta Simpsons.

Även Mux 6 som sänder HD kanalerna samt Mux 7 gick in bra.Ännu en gång levererar en Logperiodisk antenn signal på ett ganska svårt ställe.

En koll när signalen hade gått igenom 14 meter kabel. Men att dela den här signalen till 3 st. TV-apparater skulle inte räcka så jag kopplade in Frysen och Messis gamla Triax-förstärkare.

En koll vad det blev för signal till TV’n i kontoret, vardagsrummet och sovrummet.Nu är Frysen och Messi nöjda för nu kan de kolla på TV utan att behöva jaga pixlarna som rör sig över bilden.

Kommentarer inaktiverade.