Att göra det där lilla extra lönar sig för kunderna.

Den här kunden hade skaffat en OnePlace-mottagare så jag fick i uppdrag av Canal Digital att byta mikrovågshuvud och kolla parabolinställningen så att det blev bra signal. Sen är det egentligen klart, för det ingår inte i uppdraget att kolla signalen inomhus.

När jag kom till kunden såg jag att de hade förra generationens mikrovågshuvud som lämnar 4 Sat-CR-frekvenser på en utgång och Legacy-signal på de andra 2 utgångarna.

Så jag bytte till ett Sat-CR-24 och finjusterade.

En snabbkoll av signalstyrkan från UB01 uppe på taket.

Den sitter stabilt monterad.

Egentligen kunde jag alltså ha klättrat ner från taket, sagt “tack & hej” och kört till nästa kund ….

… men jag gick in i vardagsrummet för att göra en koll. Såg att signalstyrkan hade sjunkit 4,5 dB vilket är helt OK. Det viktigaste är signalkvaliteten och den var fortfarande 17,9 dB.

En datalogg för att dokumentera vilken signal som den nya OnePlace-boxen fick.

I sovrummet upptäckte jag en glappkontakt, så jag skalade om koaxialkabeln och bytte till en F-kontakt med rätt storlek, sen kopplade jag in instrumentet och valde UB01. Till höger syns användarbanden UB09, UB10, UB11 och UB12 som OnePlace mottagaren använder. Det gäller alltså att se till att det inte blir konflikt någonstans i huset, för det blir problem om 2 olika satellitmottagare använder samma användarband.

Efter det gjorde jag en datalogg av signalen till den vita boxen i sovrummet.

Egentligen ingår det som sagt inte i uppdraget att kolla signalen inne, dvs. att Canal Digital betalar inte för att jag ska kontrollera att kablar och kontakter är OK. Men jag kollar alltid ändå, för tänk om jag skulle ha lämnat platsen utan att kolla, då hade jag aldrig upptäckt och åtgärdat glappkontakten i sovrummet.
Canal Digital – serviceuppdrag – 898576

Kommentarer inaktiverade.