Mer än dubbel signalkvalitet fixad.

Den här kunden ville byta från Viasat till Canal digital och när jag kom dit berättade han att Viasat-signalen var hemskt väderkänslig. Så fort det regnade lite så blev det störningar, så för att det skulle bli bättre tyckte Viasat att han skulle köpa ett plastskydd till mikrovågshuvudet, men det hjälpte inte mycket. Jag berättade att Canal digitals paraboler lämnade ungefär dubbel signalkvalitet mot Viasat och att Canal digitals svagaste frekvens är ungefär som Viasats starkaste.

Först en kontrollmätning för att se hur dåligt det var.

12,3 dB på 11385 horisontell var faktiskt ganska uselt.

Viasat hade dessutom levererat ett vanligt QUAD mikrovågshuvud, fast bara en kabel till vardagsrummet, så därför gick det inte att spela in en kanal samtidigt som de tittade på en annan.

Så bort med Viasat.

Jag monterade den nya parabolen och återanvände kundens “dyra” plastskydd. Inte för att plastskyddet har någon betydelse, men har de köpt det så ….

Canal digitals Sat-CR-24 mikrovågshuvuden är bra. Om man nu har flera satellitmottagare inne så skulle det vara möjligt att kolla på en kanal samtidigt som man spelar in 23 andra kanaler.

En koll i vardagsrummet visade nu 15,9 dB på den svagaste, vilket är lite skillnad mot Viasat som lämnade 14,4 dB på den starkaste.

Även till mottagaren i sovrummet blev det bra signal.

Canal Digital – tvillinginstallation – 908934

Kommentarer inaktiverade.