Åtgärd av signal till 2 OnePlace-mottagare.

En kund ville ha hjälp med parabolen för det blev störningar när det regnade samt att det blev störningar när de använde båda OnePlace-mottagarna samtidigt.

Innan jag justerade gjorde jag en koll och såg att det var ganska dåligt.

Efter justering av både parabol och polarisation blev det betydligt bättre. Faktiskt mer än dubbel signalkvalitet på 10,778 GHz horisontellt.

Jag snyggade till kabeln också.

Fördelaren var lite dåligt regnskyddad, men den satt ändå lite under taket så det funkar säkert.

Jag gjorde en dokumentation av signalen i vardagsrummet, sen kollade jag att OnePlace-mottagaren var inställd på användarband 9, 10, 11 och 12 som de tar vid en automatisk installation av mikrovågshuvudet.

Även i gillestugan blev det bra signal men även där var OnePlace-mottagaren inställd på användarband 9, 10, 11 och 12 vilket blir fel! Om man har samma användarband på olika mottagare som är kopplade till samma mikrovågshuvud blir det konflikt, så jag ändrade till användarband 5, 6, 7 och 8. Om ni vill veta mer om de olika användarbanden kan ni läsa här.

Egentligen satt väggfästet lite instabilt eftersom det är långt mellan reglarna bakom fjällpanelen. För att få det stabilt rekommenderade jag ett par pendelskenor med lämpligt rörfäste samt ett maströr. Då skulle det se ut ungefär så här. Vi får väl se om parabolen håller inställningen eller om jag får montera det stabilare om några år.

Kommentarer inaktiverade.